הכירו את רחלי אייזדורפר, אמא לעילאי ושליו, שותפה במשרד פרסום ארבעס ויזמית בפרוייקטים לתמיכה ומציאת זוגיות לדתיים אחרי פרק א'. בין שאר היוזמות, הקימה את ״הסלון בקטמון״, פרויקט ״תמונא״ ומיזם השידוכים ב – WhatsApp למחפשים זוגיות פרק ב׳.

 רחלי, בואי נתחיל בשאלה – איך אחרי תחושת "כישלון" בזוגיות פרק א' מתחילים הכל מהתחלה?

בחרתי להתעסק בדברים טובים, בעשייה, להיות בסביבת עיניים טובות, חשוב להיות עטופים באנשים טובים,
חברים ומשפחה שיהדהדו שאפשר להמשיך. הלב מתרפא ומבקש במסעהזה ללמוד את השיעורים, לקחת אחריות על הרגשות המבלבלים,
על מה שמצריך תיקון, דיוק, ליטוש.
להחזיר את האמון באחרים, בי, לשחרר, להתנקות, להפסיק לפחד ולהביט פנימה.
״אי אפשר לרפא את מה שאי אפשר להרגיש" כותבת דבי פורד, בספר "גירושים
רוחניים".
גירושים מצליחים לערער הכל, הכללים משתנים, כל מה שהכרת מתהפך. זהו זמן לבחון הכל מחדש,
לחוות את הפגיעות של חוסר השלמות של עצמך.
מברכים אותי "בקרוב אצלך" ואני רק אל תדחקו, כל דבר בעיתו,
רוצה לשהות בסטטוס, תנו לי דקה להתרגל אלי שוב.
קודם ללמוד לאהוב את עצמי, להיות בטוב ולזמן לחיים שלי את מי שנמצא גם בטוב.
אמרה לי אישה חכמה: "אם תתחתני אומללה – תזמני לחיים שלך פרטנר אומלל"
מאמינה שאנחנו מזמנים לעצמנו את הפרטנר שלנו בהתאם לנקודה הפנימית שאנחנו נמצאים בה במסע והכל תמונת ראי.
ב"ה שיש  עוד מה ללמוד ולדייק כדי להמשיך, ולרגע לא מתחרטת על מה שלמדתי וקיבלתי בדרך.

״תתחילו לחפש אהבה מתוך מקום שאתם מכבדים את עצמכם וזה הכי יקרין החוצה וימגנט את הטוב אליכם״. // צילום: אביגיל פיפרנו באר

מניסיונך, אילו אתגרים קיימים בקהילת הגרושים במגזר הדתי?

בסטטוס שלנו יש הרבה בדידות. קיים קושי שגדל סביב הפולחנים הדתיים שלנו, פתאום הכל מקבל מורכבות. כל עניין שמירת הנגיעה, הכיסוי ראש, שמירה על עולם הערכים שלנו. חשוב לא לתת לכל מיני רעשי רקע להזיז אותנו מעצמנו. בנוסף, גם מול הילדים יש מורכבות חדשה שצריך לתווך. אמא עושה קידוש, אבא מדליק נרות. הבן שלי, בן 10 עוד מעט, מתפלל לבד עם הגברים ואני עומדת צמודה אליו מאחורי המחיצה בעזרת נשים כדי לכוון אותו בתפילה. הילדים שלי ואני חווים משפחה והורות מפוצלת סביב אירועים, חגים ושבתות הרבה יותר. ובתוך כל זה, עדיין מנסים לייצר מרחב שלם יותר עם בן משפחה, חבר של אמא או אבא של חבר מהכיתה שיקחו אותם לתפילה או שיעשו קידוש ולפעמים הם נמצאים איתי בשבתות של חברים גרושים עם עוד ילדים.

תספרי לנו על המרחב החברתי שהקמת ״הסלון בקטמון״.

אחרי הגט במשך תקופה ארוכה, אחרי שהילדים נרדמו והריק היה כל כך מורגש, היו רגעי בדידות מאוד חשוכים, בהם מה שנשאר זה לבכות ולהתפלל. אפילו לנשום היה קשה מדי והרגשתי צורך להקים מרחב חברתי שיבין אותי. חיפשתי עולם ערכים דומה לשלי, מרקם אנושי תורני יותר, בהם חיי ההלכה הם חלק בלתי נפרד מחיי היומיום ומהחינוך. רציתי לפחות להרגיש שווה בין שווים בדברים קטנים, כמו לבחור אם לשמור נגיעה או האם להישאר עם כיסוי ראש. רציתי להישאר נאמנה למי שאני ולא משנה כמה הספינה רועדת, להבין שהכל יונק מהתורה – עם כל המורכבות. לפעמים הסטטוס מביא רצון לנער הכל, גם את הפולחנים הדתיים שפתאום מקבלים מורכבות, וזה מובן והגיוני. אבל השיח בו יש כבוד לחיי הלכה, גם אם המסע מחייב לבחון הכל מחדש, זה אחרת. ה' נוכח בשיח, וגם בבלבול, גם במקומות הנמוכים והסותרים כביכול את התבניות שגדלנו עליהם. לפני כשנתיים פתחתי את הסלון שלי בקטמון, בירושלים. מפגש שבועי לגרושים, אלמנים דתיים מהמגזר הדתי לאומי בגילאי 30-45. אנשי ציבור ותקשורת התחילו להגיע. בין היתר הגיעו אמילי עמרוסי, נועה ירון דיין, דובי וינרוט, יעל שבח, מאיה מורנו, שי אביבי ואשתו מיכל, ג'קי לוי, יעל שבח, כרמי אור, יעל מזרחי, נתן מאיר ועוד רבים וטובים. כל אלו נותנים לנו כלים מהניסיון שלהם. אני מופתעת בכל פעם מחדש מהנכונות. נוצרה קבוצה גדולה שעושה את המסע הזה קל יותר לכולנו.

מהי המטרה של המפגשים בסלון בקטמון?

המפגשים האלו יוצרים מרחב של צמיחה מתוך משבר, תמיכה והשראה ומפיגים בדידות. הם סוג של חיבוק, מטעינים את הבטרייה ומאפשרים לצעוד. להוציא החוצה את הכאב, לעורר דיון סביב קשיים ואתגרים. השיח לא תמיד קל. הוא מכריח אותך להסתכל פנימה, אנשים מוכנים פה להתמודד עם החסרונות והפחדים שלהם ולקבל שיקוף. יש הרבה סיבות ליפול, והמעטפת הזאת, של חברים ומשפחה, היא חגורת ביטחון. אלו אנשים שעוברים איתך את הדרך, שיכולים להבין אותך.

איך המפגשים האלו מתנהלים?

מפגש שבועי עם שיחה משתנה כל שלישי אצלי בסלון, המפגשים הם לנשים וגברים דתיים מהמגזר הדתי לאומי. הנוכחות הגברית לוקחת חלק גדול בשיח, הם מגיעים כדי לעבור תהליך ומאפשרים הצצה לעולם שלהם, להבין איך הם חושבים ומה הם מרגישים. נשים מוצאות את עצמן מסבירות מה מפריע להן וגם הגברים. יש למידה משמעותית דרך השיח הפתוח הזה, למה צריך לשים לב. בגלל הנפרדות המגדרית שיש בחינוך שלנו, לא תמיד יש את היכולת להכיר את העולם הפנימי של הצד השני. הרי פרשנויות זה בטבע שלנו, ופה יש אפשרות להביא את הדברים בלי לתרגם אותם אחרת.

הקמת מיזם שידוכים לפרק ב׳ שמתנהל ב – WhatsApp, איך בעצם זה עובד? ולמי זה מתאים?

פתחתי קבוצת שידוכים שקטה לפרק ב' בתחילת הקורונה, סביב שביעי של פסח. עם כל הדיבור על קריעת ים סוף וקשה זיווגו של אדם, רציתי לחפש אהבה, פרק ב' בעצמי, ולא לחכות שימצאו לי. אז החלטתי לפתוח קבוצת שידוכים ואני מחפשת יחד איתם. זאת קבוצה שמונה מעל 300 הצעות משתנות. הגברים שמגיעים לקבוצות שידוכים הם גברים שמגיעים ברצינות לקשר. קבוצת השידוכים מיועדת רק לציבור הדתי לאומי- גרושים ואלמנים, גברים ונשים מהמגזר. הקבוצה קיבלה את בירכתם של הרב קנייבסקי והרב איידלס שליט"א מה שמושך סוג מסוים של אנשים. הקבוצה היא קבוצה שקטה, כל מי שנמצא בה מילא פרטים על עצמו עם תמונה. יש קבוצה נפרדת לגברים וקבוצה נפרדת לנשים ואין אפשרות לחברים להגיב בה. אני מעלה בקבוצה פעם בשבוע הצעות והחברים בקבוצה פונים אלי אם ראו הצעה רלוונטית, ואם יש נכונות הדדית להכיר – מעבירה פרטי התקשרות והם ממשיכים ישירות זאת מול זה. הפרטים עוברים גם לקבוצות שדכנים. הקבוצה היא לחברים אחרי פרק א', גרושים ואלמנים דתיים מהמגזר הדתי לאומי, שמחפשים זוגיות לנישואין.

לפרטים והרשמה לקבוצת השידוכים השקטה:
https://did.li/AhavaPB

אחד המיזמים היפים שהקמת, הוא מיזם ״תמונא״. איך הרעיון הזה התפתח?

למיזם השידוכים הצטרף פרויקט צילומים. כשמיזם השידוכים נפתח, הבנתי שמי שמחפש אהבה לא תמיד מבין את החשיבות של תמונה טובה ליצירת הרושם הראשוני. כמה חיצוני, כמה שטחי, ככה זה. אחרי שנים של חיים משותפים עם אותו האדם, שכחנו איך לצאת לחיפוש אהבה ולעולם ההיכרויות. הרבה פעמים אנשים שממלאים פרטים עבור המיזם, שואלים אם ניתן לוותר על תמונה, או שולחים תמונה לא מחמיאה ואני צריכה לבקש מהם שיעזרו בחבר או בבן משפחה כדי למצוא תמונה טובה יותר. חשבתי שאם כבר הגעתי לפה, לסטטוס הזה, ואני גם בתחום הפרסום, אני יכולה לנסות להוסיף טוב עם צילומי סטודיו לגברים ונשים. יש איפור וצילום מקצועיים שמדגישים את החן ואת העיניים הטובות של האנשים. כך, מי שמחפש אהבה יהיה לו כיף לחפש, עם תמונות חדשות ומחמיאות. לאור הביקוש, פתחנו את זה גם לאנשים שמחפשים פרק א'.

אז מיזם תמונא – הוא בעצם סט צילום ואיפור בסטודיו מקצועי. איך זה עובד?

בחרתי צוות מנצח לצילום מקצועי, איפור טבעי ומקצועי והכל בסטודיו נעים בירושלים. יש ימי צילום מרוכזים שאנחנו פותחים לקהל הרחב וחשוב מאוד – זה מיועד גם לגברים. כל אחד ואחת משובצים לזמן משלהם בפרטיות מלאה והכל אורך כשעה. מתחילים בכיבוד ומוזיקה, ממשיכים לאיפור מקצועי, החלפת בגדים וצילומי סטילס על הסט באווירה מדהימה. לאחר יום הצילום מקבלים בנק תמונות ומתוכן בוחרים 5 תמונות. זה נעשה בשעות נפרדות לגברים לנשים כדי שכולם ירגישו בנוח ולכל אחד יהיו תמונות משוחררות וכיפיות. אני נהנית מזה ורואה בזה שליחות. זה מוסיף טוב ונותן ביטחון לצאת להכיר.

כמה לדעתך ומניסיונך תמונה מחמיאה תורמת למציאת אהבה?

מציאת חן היא חלק הכרחי במציאת אהבה, עבודה ובכלל. החיצוניות הרבה פעמים נותנת הצצה למקום הפנימי ולמודעות העצמית של מי שנמצא מולך. כשאנחנו מחפשים אהבה, יש עניין לתת לאחרים לראות את מה שחשוב. לחזור לחפש אהבה בפרק ב' זה קשוח והביטחון העצמי ברצפה. להצליח לנטרל את הפגמים לרגע, רק כדי שיהיה רצון לפגוש, להכיר ולבחון אם יש בכלל התאמה או נקודה של חיבור לעבוד איתה. אם אנחנו במסע הזה, אז לפחות נעשה ממנו חוויה.

 האם יש קשר בין תמונה מחמיאה לביטחון שמגיעים איתו לדייט?

כל אחד רוצה שהלב שלו יחזור לפעום, לחזור להתאהב בעצמכם, להתרגש ממי שאתם. תמונות מחמיאות מהדהדות לנו אותנו, נותנות אישור שאנחנו ראויים. תמונות שתוכלו לתלות על המיטה, על המקרר, לשים באתר הכרויות, בשליחת קו"ח, בתמונת פרופיל, כדי שתחזרו לאהוב קודם את עצמכם ועם האנרגיות האלה תעבירו את זה הלאה. הדייט יראה אחרת, תתחילו לחפש אהבה מתוך מקום שאתם מכבדים את עצמכם וזה הכי יקרין החוצה וימגנט את הטוב אליכם.

רוצים לשמוע עוד? תפנו לרחלי.

לפרטים והרשמה ליום צילומים של מיזם ״תמונא״:
http://bit.ly/Photoforlove

המפגשים ב׳סלון בקטמון׳, מיועדים לדתיים אחרי פרק א', גרושים, פרודים אלמנים מהמגזר הדתי לאומי, בגילאי 30-45.

לפרטים והצטרפות:
https://did.li/Hasalonbekatamon

 

 

 


הורידו את האפליקציה של שליש

One Comment

  1. שירה on אוגוסט 16, 2021

    מעניין מאוד, מיזמים מקסימים

    הגב

כתיבת תגובה